Vanuit het raamcontract bij Staatsbosbeheer, waar wij vanuit de coöperatie Natuurmonitoring.nl in zitten, hebben wij in 2023 bijgedragen aan een aantal verschillende projecten. Wij nemen u graag mee welke projecten wij hebben uitgevoerd.

  • De Utrechtse Venen is reeds aan bod gekomen in een nieuwsbericht, deze kunt u hier teruglezen.

  • Bij Stad en Duin voeren wij een tweejarige vegetatiekartering uit. Het grootste deel van dit terrein is gelegen tussen Den Haag en Leiden in, maar er behoren ook gebieden bij tot aan Alphen aan de Rijn aan toe. Afgelopen jaar hebben wij hier deels een florakartering en alle vegetatieopnamen gemaakt. In 2024 bezoeken wij het gebied een tweede keer om de vegetatiekartering uit te voeren en de florakartering af te ronden.

  • Bij Varkensland en Waterland-Oost, ten noorden van Amsterdam, hebben wij een florakartering uitgevoerd. Deze gebieden zijn erg waterrijk en het veldwerk is dan ook grotendeels met behulp van kano’s uitgevoerd. Het type terrein, met veel veenmosrietlanden, moerassen en ruigten is uitdagend te noemen. Wij hebben hier met veel plezier aan gewerkt.

  • Bij het Kottersbos hebben wij samen met meerdere partijen van onze coöperatie een florakartering uitgevoerd. Mooie kers op de taart was de vondst van Bleke zegge door een van onze medewerkers. Deze soort is nieuw voor de provincie Flevoland!